Servicii Funerare București
Ce sunt serviciile Funerare

Ce sunt serviciile Funerare

Serviciile funerare sunt servicii speciale oferite de diverse companii atunci când pierdem o persoană din familie sau o persoană cunoscută. Tot ce trebuie să facem este să spunem cuvântul „înmormântare” și în câteva microsecunde avem în minte o imagine despre cum arată o înmormântare.

Această imagine mentală provine din multe surse, cum ar fi locul geografic, cultura și societatea în care trăim, credința noastră, experiența de viață, etc. Evident că o slujbă de înmormântare în România va arăta foarte diferit față de una ținută în Malta de exemplu.

Articole recomandate

Există chiar diferențe semnificative între înmormântările ținute în regiuni diferite din punct de vedere etnic și/sau geografic. La noi de exemplu o înmormântare din Moldova este diferită de una din Ardeal.

Cu toate acestea, în ciuda diferențelor, aceste servicii funerare au multe în comun. Vă invităm să citiți mai departe pentru a afla răspunsul cu adevărat la întrebarea „ce este o înmormântare?” Dacă aveți întrebări despre ceea ce citiți aici, vă încurajăm să ne contactați.

Ce este o înmormântare?

Indiferent unde se ține, o înmormântare este o ceremonie structurată, cu început, mijloc și sfârșit. Fiecare ceremonie este menită să implice participanții în viață în activități care le vor transforma statutul în cadrul comunității, le vor oferi celor îndoliați o experiență colectivă de doliu.

Este o modalitate acceptabilă din punct de vedere social pentru membrii unei comunități de a-și reafirma și de a-și exprima atașamentele sociale și condoleanțe familiei îndoliate.

Antropologii etichetează o înmormântare drept un rit de trecere într-o altă viață, care îi afectează pe toți cei implicați, inclusiv pe cei decedați. Statutul său social se schimbă dramatic, de la un membru viu al comunității, la unul ale cărui contribuții sunt în trecut și relegat în memorie.

Dar, statutul fiecăruia dintre supraviețuitori mai ales al familiei îndoliate, s-a schimbat și el. De fapt, slujba de înmormântare poate fi începutul unei perioade definite de doliu pentru membrii familiei care au suferit pierderea, marcând această tranziție într-un mod unic identificabil.

Ce includ serviciile funerare tradiționale

  • Vizitare/Priveghi – aceasta este adesea numită o vizionare, trezire sau un ultim omagiu. Oaspeții vin să-și aducă omagiul decedatului, vizând trupul în sicriu și petrecând timp cu familia îndurerată. Un priveghi poate avea loc în orice moment înainte de slujba de înmormântare.
  • Serviciile funerare – aceste evenimente au loc în mod obișnuit la casa de pompe funebre, la o biserică sau la mormânt. Poate include muzică, citirea de pasaje literare sau religioase, un elogiu, rugăciune și cântatul de imnuri.

O slujbă de înmormântare, fie că este tradițională sau mai modernă (slujbă comemorativă sau sărbătoarea-vieții), are două funcții:

  • să recunoască moartea și realizările de-a lungul vieții unui individ și să aducă împreună membrii familiei și prietenii îndurerați în sprijinul reciproc în această perioadă
  • îngroparea defunctului

De ce avem nevoie de înmormântare?

Fără îndoială, ființele umane (ca indivizi și comunitate), au probleme în a face față schimbărilor profunde, cum ar fi moartea unui membru. Când iei această perspectivă, devine mai ușor de înțeles importanța recunoașterii ceremoniale a rupturii în țesutul social și a restabilirii simbolice a integrității acesteia.

Pentru familiile și persoanele care trăiesc în această regiune (ca și în alte părți ale națiunii), o slujbă de înmormântare poate însemna multe lucruri. Unii recurg la ceea ce se numește în mod obișnuit „înmormântare tradițională”, alții văd același serviciu tradițional ca pe un eveniment neîmplinit din punct de vedere emoțional.

Din fericire, datorită unui număr de forțe sociale unice, există și alte tipuri de servicii funerare. Astăzi, slujbele comemorative ale sfârșitului vieții variază de la înmormântarea tradițională, la o slujbă de pomenire și celebrarea din ce în ce mai populară a vieții.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus