Servicii Funerare București
Credințe și practici Creștine

Credințe și practici Creștine

Credințe și practici creștine care se bazează pe misterele întrupării și învierii. Credința este într-un singur Dumnezeu și în Isus din Nazaret în care Dumnezeu, și-a luat forma umană. Ființele umane sunt într-o părtășie continuă cu Dumnezeu, pe tot parcursul vieții și al morții.

În credința creștină, o persoană trăiește o singură viață fizică iar după moarte cadavrul este așezat într-un sicriu de către persoane specializate în pompe funebre și ulterior dus la o biserică sau crematoriu.

În urma unei slujbe de pomenire, cadavrul este îngropat sau incinerat iar la înmormântare florile pot fi folosite sub formă de coroane. Acestea sunt în mod tradițional rotunjite pentru a simboliza continuitatea și eternitatea.

Creștinii cred într-un singur Dumnezeu

Creștinii cred într-un singur Dumnezeu, care s-a revelat ca Tată, Fiu și Duh Sfânt. Aceasta este descrisă drept Sfânta Treime. În centrul acestor credințe creștine este Isus din Nazaret, în care Dumnezeu și-a luat forma umană.

Textul sacru pentru creștini este Noul Testament. Învierea lui Isus (când a revenit la viață după ce a fost răstignit), este parte integrantă a credinței în oferta lui Isus de viață după moarte în rai.

Ritualul de înmormântare, credințe și practici

Ritualul de înmormântare diferă, de la creștinii ortodocsi la cei catolici și uneori ritualul diferă de la o regiune la alta.

Înmormântările religioase adună adesea prietenii și familia împreună pentru a marca trecerea în neființă și pentru a sărbători viața cuiva care a fost important pentru ei. Decizia de incinerare sau înmormântare poate fi dictată de credințele religioase sau poate reflecta pur și simplu cererile unei persoane dragi înainte de a muri.

Dacă aranjați o slujbă de înmormântare religioasă, ceremonia poate fi cât de flexibilă doriți. Poate fi ținută  într-un lăcaș de cult, deși depinde de religie, poate avea loc și într-un crematoriu sau într-un loc alternativ.

Exista facilități pentru spălarea rituală și sprijin suplimentar pentru înmormântare religioasă. Slujba poate trebui să fie condusă de un lider religios și ar putea include rugăciuni, cântece religioase funerare sau orice poezie sau lecturi religioase funerare.

Unii romano-catolici ai Înaltei Biserici transferă cadavrul în biserica lor în seara dinaintea înmormântării. In urma primirii rituale a trupului în biserică, acesta rămâne acolo peste noapte. În unele părți ale țării, sicriul este adus în casă cu o seară înainte de înmormântare și transportat de acolo la biserică.

A doua zi dimineața se celebrează o slujbă de înmormântare sau o liturghie de „recviem”, în timpul căreia preotul sau slujitorul poartă veșminte negre.

În mod tradițional, Biserica Catolică a preferat ca membrii săi să aleagă înmormântarea, însă incinerarea este permisă. Dacă o persoană dragă este incinerată, cenușa acestuia nu trebuie împrăștiată sau păstrată într-o urnă acasă. În schimb, cenușa ar trebui să fie îngropată într-o manieră respectuoasă.

Ritualul final în înmormântarea creștină

Ritualul final în înmormântarea creștină este condamnarea la mormânt, în care slujitorul îi conduce pe cei îndoliați în rugăciune, în timp ce trupul este coborât în mormânt. În loc de înmormântare, unii creștini pot alege incinerarea, practică oferite de companii cu profil servicii funerare.

Cenușa defunctului poate fi împrăștiată într-un anume loc ales. Alternativ, ele pot fi plasate într-o urnă și îngropate într-un cimitir. Unele familii păstrează cenușa acasă.

În mod tradițional, creștinii cântă o selecție de imnuri în timpul serviciului de înmormântare. De obicei alese de familie, imnurile sunt cântate la intervale dintre lecturi și sunt adesea însoțite de o orgă a bisericii sau un instrument similar.

Credințe despre cum sa participam la o înmormântare

Credințe despre cum sa participam la o înmormântare sunt o mulțime și diferă de la o cultura la alta dar dacă vă întrebați ce să duceți la o înmormântare creștină, flori, coroane și felicitări sunt obișnuite pentru a vedea atât la slujbele funerare ale Bisericii ortodoxe, cât și la funeraliile catolice.

Ce să porți la o înmormântare depinde în întregime de dacă plănuiești o înmormântare tradițională și de preferințele personale. Tradițiile funerare variază în funcție de religie, credințe și cultură. Unii oameni își pot clarifica dorințele în planificarea funeraliilor, specificând un cod vestimentar.

Mulți oameni poartă negru la înmormântări, deși devine din ce în ce mai obișnuit să le cerem participanților să poarte culori mai stridente. Dacă nu sunteți sigur, vă recomandăm să verificați în prealabil cu familia imediată.

 

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus