Servicii Funerare București
Cum planificăm o înmormântare?

Cum planificăm o înmormântare?

Cum planificăm o înmormântare fie pentru tine sau pentru o persoană dragă, nu este ceva de care suntem întotdeauna pe deplin conștienți, când sunt atât de multe decizii de luat în considerare în religia creștină și nu numai.

Sunt multe detalii de luat în considerare. Va fi o înmormântare sau o incinerare? Ce tip de sicriu va fi, tradițional sau contemporan? Ce cimitir vrei să folosești? Unde vrei să se țină slujba? Ce muzica? Ce flori? Religioasă sau non-religioasă?

Toate acestea pot părea copleșitoare și este posibil să nu știți de unde să începeți și de aceea majoritatea oamenilor tind să apeleze la serviciileunei companii de servicii funerare.

Directorii de pompe funebre vă pot oferi sprijin și îndrumare pentru a planifica o înmormântare

Directorii de pompe funebre vă pot oferi sprijin și îndrumare și au o experiență bogată pentru a vă ajuta prin aceste alegeri dificile. Va pot ajuta la coordonarea tuturor aranjamentelor funerare, inclusiv la pregătirea cadavrului dar și să decideți asupra produselor sau serviciilor de care aveți nevoie pentru serviciul de înmormântare.

Directorii de pompe funebre asistă familia înainte, în timpul și după înmormântare sau slujbă de pomenire.

Va trebui sa decideti privind dispunerea corpului, unde va avea loc slujba, cimitirul unde va avea loc înmormântarea, alegerea principalului omagiu floral și cine va presta acest serviciu, alegerea purtătorilor și a celui care efectuează ceremonia, ce muzică, imnuri sau text vor fi incluse în serviciu si crearea ordinii pliantelor de serviciu.

Când trebuie să vă decideți despre sicrie, parcele de cimitir, urne etc., a avea încredere în directorul de pompe funebre poate ajuta la atenuarea stresului în această perioadă grea. Sunt decizii dificile și este un moment emoționant astfel ca ajutorul primit din partea serviciului de pompe funebre poate ajuta enorm.

Cum sa personalizezi serviciul de înmormântare

Cum sa personalizezi serviciul de înmormântare cu lecturi și rugăciuni, intr-o astfel de ceremonie de înmormântare. Persoana care conduce serviciul sau un prieten apropiat va spune adesea ceva despre persoana care a murit. Puteți include poezie și pasaje, iar prietenii și familia pot participa.

Dacă persoana care aduce tributul principal nu a întâlnit niciodată persoana care a murit, asigurați-vă că cunoaște câteva detalii personale.

Poate doriți să cântați piesa muzicală preferată a unei persoane dragi la înmormântare sau să alegeți o poezie de înmormântare populară pentru a fi citită de un prieten apropiat sau de o rudă.

Dacă persoana care a decedat era religioasă, ai putea opta pentru unele imnuri funerare populare sau lecturi biblice dacă ar fi de credință creștină.

Organizarea muzicii pentru a fi redată și a lecturilor pentru a fi rostite poate aduce un real confort prietenilor și familiei într-o perioadă atât de supărătoare. De asemenea, poate fi necesar să luați în considerare cine va pronunța elogiul.

Planificarea pentru un priveghi funerar după înmormântare

Planificarea pentru un priveghi funerar după înmormântare sau organizarea unei recepții de veghe sau de înmormântare după slujbă va permite prietenilor și familiei să se adune și să-și amintească pe cineva drag într-un mediu mai relaxat și mai puțin formal.

Dacă alegeți să țineți o veghe, va trebui să luați în considerar rezervarea unui loc potrivit în apropierea locului unde a avut loc serviciul și furnizarea de mâncare și băutură pentru oaspeți.

Mâncarea este de obicei oferită la priveghi și dacă doriți să serviți mâncarea și băutura preferată a persoanei iubite, multe locuri vor fi suficient de flexibile pentru a răspunde acestor tipuri de solicitări.

În funcție de locație, cateringul poate fi deja inclus în costul rezervării. Dacă nu este, puteți să vă oferiți propria mâncare sau chiar să le cereți oaspeților să aducă ceva de împărțit.

Cat costa un priveghi?

Cât costa un priveghi este dificil de estimat cu exactitate, deoarece fiecare serviciu este diferit. Dacă bugetul dumneavoastră este limitat, vă recomandăm să țineți veghea acasă și să asigurați singur mâncarea. Alternativ, familiile pot alege să țină o veghe mai mică, invitând numai membrii familiei și prietenii apropiați.

Un ghid pas cu pas, pentru a va ajuta când planificați o înmormântare.

 • Planificăm o înmormântare din timp
 • Alegeți un tip de serviciu
 • Alegeți un loc și o dată pentru serviciu
 • Planificarea unei înmormântări religioase sau non-religioase
 • Luați în considerare ce tip de sicriu doriți
 • Includeți muzică și lecturi
 • Creați o comandă de catering pentru un eventual priveghi
 • Luați în considerare flori sau donații caritabile
 • Aranjați transportul funerar
 • Scrieți un necrolog
 • Organizați o ceremonie de pomenire

 

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus