Servicii Funerare București
Cum să facem față pierderii unei persoane dragi

Cum să facem față pierderii unei persoane dragi

Doliul este o experiență individuală și nu există un mod stabilit în care o persoană să se întristeze. Modul în care reacționezi la pierderea unei persoane dragi poate depinde de mulți factori, cum ar fi experiența de viață, cât de aproape a fost pierderea de tine, personalitate, credință, stilul de a face față, etc.

După cum probabil știți din experiența anterioară, durerea afectează adesea și sănătatea noastră fizică, precum și sănătatea mentală, motiv pentru care este important să folosim o odihnă sănătoase pentru a face față pierderii.

Articole recomandate:

Am creat acest articol care vă ajută să faceți față durerii și pierderii, evidențiind semnele de durere la care trebuie să aveți grijă și modalități de a atenua durerea în viitor.

Cât poate dura?

Când ai pierdut o persoană dragă, de multe ori simți că durerea nu se va termina niciodată. Nu există un interval de timp în care durerea „durează” – fiecare este diferit, iar pierderea va afecta fiecare individ în mod diferit.

Pentru o mulțime de oameni, poate dura timp pentru a vă simți din nou bine – iar oamenii descriu adesea durerea ca fiind o prezență constantă, care pur și simplu se diminuează în timp.

Cu toate acestea, durerea este imprevizibilă – s-ar putea să ai zile în care te simți din nou bine, dar apoi emoțiile tale pot fi declanșate de un eveniment de viață, cum ar fi o aniversare, o zi de naștere sau orice alt eveniment.

Cel mai important este să-ți acorzi timp pentru a-ți procesa pe deplin emoțiile, indiferent dacă durează luni sau ani.

Semne evidente ale durerii

În ciuda credinței populare, nu există o modalitate stabilită de a te întrista – s-ar putea să simți emoții inexplicabile în momente aleatorii. Cu toate acestea, iată probabil cele mai comune sentimente pe care le simt oamenii îndoliați:

  • Neîncredere: după șocul inițial al pierderii unei persoane dragi, poate fi greu să accepti ceea ce s-a întâmplat. Este posibil să simți neîncredere sau să te aștepți să apară o persoană, chiar dacă știi că a dispărut.
  • Tristețe profundă: poate cel mai comun simptom al durerii este o tristețe aparent insuportabilă și sentimente de disperare, făcându-l să simți că nu poți face față cotidianului. Sarcinile tale normale pot părea sarcini imposibile și chiar și cele mai simple lucruri, cum ar fi să te îmbraci în fiecare zi, ar putea deveni dificile.
  • Vinovăție: dacă o persoană moare pe neașteptate, s-ar putea să vă simțiți vinovat pentru lucruri pe care nu ați apucat să le spuneți sau să le faceți. Dacă este o boală așteptată, s-ar putea să vă simțiți vinovat pentru a simți o ușurare pe care a transmis-o.
  • Frica: o mare pierdere te poate face să te simți anxios în legătură cu moralitatea ta sau pe cei din jurul tău – ai putea avea atacuri de panică în legătură cu instabilitatea viitorului.

Există, de asemenea, multe simptome fizice ale durerii. Stresul adăugat asupra corpului dumneavoastră poate induce greață, incapacitatea de a dormi, lipsa poftei de mâncare sau supraalimentarea. Toate aceste reacții sunt naturale și este important să știi că toată lumea se întristează în felul său și că există ajutor pentru tine dacă te lupți.

Cum să facem față durerii!

  • Vorbește cu familia și prietenii: nu te simți presat să arăți o față curajoasă – acum este un moment important să apelezi la cei dragi și să cauți sprijin, deoarece s-ar putea să vă mângâiați unul pe celălalt. Vorbiți despre amintiri frumoase împreună, deoarece acest lucru poate ajuta adesea cu adevărat la procesul de doliu.
  • Alăturați-vă unui grup de sprijin: dacă nu vă simțiți confortabil să vă încredeți în familia apropiată și prietenii, atunci o alternativă bună este să vă alăturați unui grup de sprijin. Vorbind cu oameni care au experimentat pierderi, acest lucru vă poate ajuta și să intrați în contact cu propriile emoții.
  • Exprimați cum vă simțiți în moduri diferite: s-ar putea să nu fie atât de ușor să vorbiți despre sentimentele voastre în această perioadă dificilă – cu toate acestea, există diverse alte moduri de a vă canaliza emoțiile. De exemplu, scrierea unui jurnal, realizarea unui album de însemnări sau voluntariatul la o organizație de caritate poate ajuta la sentimente copleșitoare.

Cum să alinați durerea pentru cei dragi

A ajuta pe alții să scape de tristețe poate avea un impact emoțional la fel de semnificativ ca și propria experiență de doliu. Uneori este greu să știi ce trebuie să spui sau să faci, s-ar putea să simți că trebuie să-i oferi persoanei iubite mai mult spațiu pentru a-și jeli pierderea sau poate te întrebi dacă îi oferi suficient sprijin.

Deși durerea este o parte inevitabilă a vieții și a morții, există câteva modalități prin care poți gestiona durerea pe care o vor experimenta cei dragi când nu vei mai fi.

Aici, la servicii funerare, lucrăm pentru a atenua stresul emoțional și financiar al pregătirii înmormântării . Planurile noastre de înmormântare sunt o modalitate de a fi siguri că cei dragi nu vor fi afectați de creșterea costurilor funerare și de inflație.

Un plan preplătit este, de asemenea, o modalitate bună de a vă asigura că dorințele dvs. sunt îndeplinite la serviciul dvs. și de a ușura atât povara financiară, cât și emoțională din partea prietenilor și familiei dvs., care ar trebui să vă planifice înmormântarea după ce nu mai sunteți.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus