Servicii Funerare București
De ce doliu poate fi bun pentru noi

De ce doliu poate fi bun pentru noi

De ce doliu poate fi bun pentru noi, spiritual și emoțional? Este bine să plângi, este sănătos să fii trist și este potrivit să lași durerea sa iasă la suprafață. Ceva este în neregulă cu noi, ceva lipsește în inimile noastre și în înțelegerea noastră despre viață.

Dacă suntem capabili să privim în jur, să privim în interior și să nu ne întristăm, acesta este un bun semn ca doliul ținut a fost benefic. Personalul nostru specializat în servicii funerare București, vă poate ajuta.

Biserica spune ca nu trebuie să priviți foarte departe pentru a vedea că trăim, lucrăm și relaționăm într-o lume care a fost răsucită și îndoită încât nu funcționează așa cum a intenționat Dumnezeu. Starea lumii cu cicatrici de păcat este evidentă în casa ta, în cartierul tău și în biserica ta. O vedem în guvern, politică, afaceri, educație, divertisment și internet.

Ce spune Creștinismul

Creștinismul spune ca ar trebui să ne bucurăm de oameni și că avem, în răscumpărarea care este a noastră în Hristos Isus, un motiv veșnic de a ne bucura. Dar de această parte a căminului nostru final, bucuria noastră este uneori amestecată cu plânsul pe măsură ce asistăm, experimentăm și, din păcate, uneori lăsăm loc prezenței și puterii răului.

Hristos a învățat în cea mai lungă predică a sa înregistrată, Predica de pe Munte, că cei care plâng sunt binecuvântați, așa că este important să înțelegem de ce. Doliu înseamnă că recunoașteți cea mai importantă realitate din existența umană, păcatul.

Doliu înseamnă că ai fost lovit de greutatea a ceea ce ți s-a întâmplat ție și tuturor celor pe care îi cunoști. Doliu spune că ați luat în considerare faptul devastator că viața chiar aici, chiar acum, este un mare război spiritual.

Doliu înseamnă că ai ajuns să realizezi, pe măsură ce te trezești dimineața, că încă o dată vei fi întâmpinat cu un catalog de amintiri, de regrete dar și de acceptare. Doliu înseamnă că știi că există cu adevărat urmări spirituale care sunt menite pentru a face bine. Doliu rezultă atunci când mărturisești că există locuri în care inima ta mai rătăcește.

Doliu îți face ceva minunat

Dar doliu îți face ceva minunat. Realitățile triste care te fac să plângi, de asemenea, te fac să strigi pentru ajutor, salvare, iertare și eliberare a emoțiilor negative. Isus a spus că dacă te plângi, vei fi mângâiat. El nu vorbește despre confortul sentimentelor ridicate.

El vorbește despre mângâierea prezenței creației și har, care te întâlnește în doliu, aude strigătele tale de ajutor, vine la tine în mila mântuitoare și înfășoară în jurul tău brațele iubirii veșnice. Este confortul de a ști că ești iertat, că ești restaurat, acum trăiești într-o relație împăcată cu cel care te-a făcut și acum trăiești cu destinul în siguranță.

Realitățile triste care te fac să plângi, de asemenea, te fac să strigi pentru ajutor, salvare, iertare și eliberare.

Plângerea păcatului

Plângerea păcatului, trecut, prezent și viitor, este primul pas în căutarea și celebrarea harului divin, care este speranța tuturor a căror inimă a fost capabilă să vadă prin același har. Este corect și benefic să luăm un sezon al anului pentru a reevalua, a recalibra și a ne clarifica încă o dată valorile inimii.

Postul este un astfel de anotimp. Pe măsură ce ne apropiem de Săptămâna Mare, unde ne amintim de jertfa, suferința și învierea Mântuitorului nostru, este bine să ne dăruim unui doliu smerit și recunoscător. Postul este despre amintirea suferinței și jertfei Mântuitorului. Postul Mare este despre a mărturisi lupta noastră continuă cu păcatul.

Postul este despre post, și nu doar din mâncare; de bunăvoie și bucurie renunțăm la lucrurile din această lume care au prea multă putere asupra noastră. Și Postul Mare este despre a ne dărui într-un mod mai concentrat rugăciunii, strigând pentru ajutorul de care avem nevoie disperată de la ghidul nostru spiritual, de la familie, prieteni și orice alte ființe care sunt capabile să-l dea.

Pe măsură ce te oprești, te gândești, te plângi, te mărturisești, te rogi și îți dai inima mulțumirii, să te îndepărtezi de greutatea unei vieți aglomerate, cu cerințele ei aparent nesfârșite și să te gândești la cel mai important lucru care ți s-a întâmplat, cel mai luptă importantă și cel mai minunat dar pe care ți s-a oferit vreodată.

În timp ce faci asta, să-ți deschizi inima și mâinile și să renunți la lucrurile care te îngreunează și care nu te ajuta. Se poate, deci, ca aceasta să te elibereze să-ți cauți mai deplin scopul, să celebrezi mai profund viața și să urmezi mai fidel drumul iubirii și al recunoștinței.

Doliul, suferință și sărbătoare

Doliul este suferință dar poate fi și sărbătoare pentru simplul motiv ca procesul dificil de doliu te duce către constientizarea efemeritatii vieții și către nevoia de a celebra ceea ce este frumos și înălțător. Sacrificiul public al lui Isus ar trebui să ne aprindă nu numai sărbătoarea, ci și doliu.

Crucea ne confruntă cu cine suntem cu adevărat și cu ceea ce avem nevoie (harul de salvare și iertare). Cum poți lua în considerare ceea ce a însemnat conexiunea umană dintre tine și un alt om  a suferit  și să nu plângi? Este un proces atât de natural și trebuie sa îl acceptam ca parte din experiență noastră aici.

Cum ai putea să te gândești cât de pierdut ai fost și cât de nevoiaș spiritual ești și să nu sărbătorești harul vieții?

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus