Servicii Funerare București
Flori funerare, alegerea și trimiterea lor

Flori funerare, alegerea și trimiterea lor

Pierderea unei persoane dragi este una dintre cele mai dificile experiențe din viața noastră. În calitate de prieten sau membru al familiei cuiva care este în doliu, vrei să participi pentru a-ți exprima condoleanțele și pentru a face persoana respectivă să se simtă iubit într-un moment atât de trist.

Trimiterea de flori este de foarte mult timp o expresie a simpatiei. Un aranjament floral sau o plantă are capacitatea de a spune ceea ce simte inima atunci când cuvintele eșuează sau nu par adecvate. De multe ori însă, unii oameni au întrebări despre florile și serviciile funerare.

Ce tipuri de aranjamente florale ar trebui să trimitem? Există anumite religii în care trimiterea de flori este inadecvată? Unde îi trimit – la înmormântare, la ceremonia mormântului sau la domiciliul cuiva?

În mod similar, dacă sunteți un membru al familiei care face un aranjament floral de înmormântare (mai ales dacă nu ați mai făcut acest lucru înainte), este posibil să aveți și întrebări.

Ghid pentru flori funerare

Ghidul nostru de flori funerare vă ajută și răspunde la unele dintre aceste întrebări și vă oferă îndrumarea de care aveți nevoie pentru a onora viața frumoasă a cuiva care a trecut cu respect și demnitate în neființă.

După ce veți citit ghidul nostru, veți afla că unele dintre cele mai populare tipuri de flori funerare sunt crinii, crizantemele, orhideele și garoafele. Aranjamentele funerare vin sub formă de coroane, buchete de flori, etc.

Când vă ocupați de o înmormântare pentru un membru al familiei, cunoștință sau prieten, veți cunoaște semnificația diferitelor flori, astfel încât să vă puteți exprima sentimentele exacte prin aranjamentul dvs. floral. Când trimiteți condoleanțe unui prieten sau unui coleg de muncă, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să trimiteți ceva nepotrivit.

Eticheta florilor funerare poate varia de la diferite culturi și religii la modul în care să arate aranjamentul floral. Când participați la o înmormântare budistă de exemplu, trimiterea de flori albe este un gest potrivit, în timp ce roșul trebuie evitat. După ce veți citit ghidul nostru, vă veți putea transmite cu respect cele mai profunde simpatii.

Exprimarea simpatiei prin trimiterea de flori

Trimiterea de flori ca o modalitate de a-ți exprima simpatia este o tradiție care datează de foarte mulți ani. În perioadele triste, florile aduc mesajul speranței și semnifică compasiune, iubire și căldură. Florile au un dublu scop în vremurile moderne, și anume onorarea vieții celui care s-a stins din viață și aducerea mângâierii familiei îndurerate.

Aveți mai multe opțiuni când vine vorba de selectarea tipului de aranjament funerar care exprimă adevăratele Dvs. sentimente.

Coșurile florale

Coșurile funerare fac o prezentare minunată și sunt disponibile în mai multe dimensiuni. Ele pot fi livrate la o casă de pompe funebre pentru o vizionare, la o biserică pentru o slujbă religioasă sau la domiciliul familiei.

Coroane, cruci și inimi

Aceste aranjamente florale mai mari și proeminente sunt afișate lângă sicriu pe un șevalet sau rezemate și sunt potrivite pentru familie și prieteni apropiați. Forma circulară a unei coroane funerare este o modalitate emoționantă de a reprezenta viața veșnică, în timp ce crucile funerare reprezintă credința, iar inima reprezintă dragostea.

Ele sunt adesea livrate la o casă de pompe funebre sau capelă și pot fi duse după ceremonie la mormânt.

Când trimiterea florilor nu este potrivită

În timp ce exprimarea durerii și extinderea respectului prin flori este acceptată pe scară largă, există unele cazuri în care trimiterea de flori nu este potrivită. Unele culturi și religii, cum ar fi credințele evreiești și islamice, nu primesc în mod tradițional flori.

Când participați la o ceremonie budistă, este important să știți că florile albe sunt o alegere tradițională de culoare care reprezintă doliu, în timp ce roșul este considerat o etichetă funerară slabă.

Pentru funeraliile hinduse, florile nu sunt o parte tradițională a religiei, deoarece cei îndoliați sunt așteptați să sosească cu mâinile goale, fără flori sau cadouri.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la oportunitatea trimiterii de flori, vă recomandăm să contactați casa de pompe funebre, un prieten de familie sau chiar o rudă care vă poate oferi îndrumarea potrivită.

Florile pentru înmormântare

Există mulți pași pentru a planifica o înmormântare pentru o persoană iubită, iar una dintre cele mai emoționante moduri de a adăuga o notă personalizată unei slujbe sau unui memorial este cu flori.

Pe lângă frumusețea lor, multe flori poartă cu ele propria lor semnificație sau emoție unică. Acest lucru este deosebit de important atunci când decideți ce flori vor juca un rol în luarea de rămas bun de la cineva drag. Mai jos sunt câteva dintre cele mai solicitate flori de înmormântare și mesajul special pe care îl transmit.

Crinii – Fiind una dintre cele mai populare alegeri florale pentru înmormântări, crinii reprezintă inocența restaurată a sufletului celor plecați.

Gladiole – Înalte și maiestuase, gladiolele transmit tărie de caracter, integritate morală și sinceritate

Garoafele – Garoafele albe transmit dragoste pură și inocență. Garoafele roșii reprezintă admirația iar garoafele roz stau pentru amintire. Garoafele sunt florile cele mai folosite la o ceremonie de înmormântare.

Crizantemele – În multe culturi europene, crizantemele sunt folosite doar ca flori funerare, deoarece sunt considerate un simbol al morții. În America de exemplu, crizantemele reprezintă adevărul și sunt de obicei privite ca o modalitate veselă de a onora pe cineva care a trăit o viață plină.

Trandafirii – Aceaste floari foarte populare au semnificații diferite în funcție de culoare. Trandafirii albi exprimă reverență, inocență și tinerețe. Trandafirii rosii transmit respect, dragoste si curaj. Trandafirii roz semnifică dragoste, grație și gentilețe. Trandafirii roșii denotă durere și tristețe iar galbenul reprezintă prietenia.

Orhidee – Rozul și albul sunt culori tradiționale de orhidee folosite pentru a-ți exprima simpatia și reprezintă de obicei iubirea veșnică. Orhideele Phalaenopsis și Dendrobium sunt în general cele mai potrivite tipuri de orhidee folosite ca flori de simpatie.

Acum că știi semnificația unora dintre cele mai populare flori funerare, le poți încorpora în aranjamentele tale. Tradiția împodobirii sicriului cu flori proaspete, este de obicei selectată de cei mai apropiați membri ai familiei – soț, copii, frați, părinți etc.

Sunt expoziții frumoase de unul sau mai multe tipuri de flori și verdeață pe care se așează partea de sus a sicriului. Mai mult decât oricând, a-ți arăta sprijinul pentru cineva care a suferit o pierdere înseamnă cel mai mult, dar mulți se întreabă cum să fii un bun prieten sau membru al familiei într-un moment atât de dificil.

Prezența noastră la o înmormântare

Să-ți arăți sprijinul nu trebuie să implice un gest uriaș. Trebuie doar să fii acolo pentru cineva care este în doliu, să îl asculți, să-l ții de mână și să-l lași să plângă sau să râdă în timp ce își amintește este tot ceea ce ar putea avea nevoie pentru a-i ajuta să treacă prin procesul de doliu.

Dacă locuiți în apropiere, probabil că veți participa la slujbele de la capelă, la înmormântare sau la ambele. În aceste momente, mulți se întreabă ce să spună celor îndurerați? Nu trebuie să fii poet, doar vorbește din inimă.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus