Servicii Funerare București
Incinerare, argumente pro si contra

Incinerare, argumente pro și contra

Incinerare sau înmormântare clasica? Aceasta este probabil cea mai mare decizie pe care o vei lua atunci când vine vorba de a face planuri de înmormântare. Deci, ce este mai bine, înmormântare sau incinerare? Ei bine, adevărul este că nu există un răspuns ușor.

Ambele au avantajele și dezavantajele lor pe care le vom discuta în detaliu. Decizia se va reduce la ceea ce este potrivit pentru tine și familia ta și acest lucru se va baza pe buget, convingerile personale, religie și alți factori. Dacă nu ești încă sigur, fă-ți timp pentru a trece prin unele dintre aceste avantaje și dezavantaje importante.

Înmormântare sau incinerare, comparație de costuri

Frecvent, oamenii aleg incinerarea pentru că o percep a fi mai ieftină decât o înmormântare. Deși acest lucru este în mare parte adevărat, opțiunile suplimentare pot crește frecvent costul total al incinerării la fel de mult și uneori mai mult decât o înmormântare de bază.

Beneficiile incinerării

 • Puteți avea în continuare o slujbă de înmormântare înainte sau după procesul incinerării
 • Este mai puțin costisitor decât înmormântarea, deși mulți oameni sunt convinși să cheltuiască mai mult decât se anticipase
 • Este mai rapid. Luarea acestor decizii poate fi o încercare dificilă și consumatoare de timp
 • Este adesea considerat mai prietenos cu mediul. Înmormântarea este o sursă de contaminanți ai mediului, inclusiv sicriul
 • Ocupă mai puțin teren și ajută la problema cimitirelor supra-aglomerate
 • Este portabil, astfel încât cenușa poate fi transportată. Puteți pune cenușa într-o urnă sau alt recipient și o puteți lua cu dvs. dacă vă mutați
 • Familiile au mai mult timp să decidă ce să facă cu cenușa după ce cadavrul a fost incinerat. Ideile includ împrăștierea cenușii, înmormântarea

Dezavantajele incinerării

 • Unul dintre dezavantajele incinerării este ca poate fi împotriva religiei defunctului sau a unui membru al familiei
 • Este o decizie permanentă și nu poate fi exhumată la o dată ulterioară
 • Uneori, este mai dificil pentru cei dragi să plângă pierderea

Avantajele înmormântării

 • Oferă un mormânt pentru vizita familiei și prietenilor
 • Considerată de unii o metodă mai naturală
 • Solicitat de unele religii
 • Corpul poate fi exhumat dacă este necesar
 • Poate oferi celor dragi mai mult timp pentru a plânge pierderea

Dezavantajele înmormântării

 • În mod normal, printre dezavantajele înmormântării regaseti motivul costului, procesul fiind mult mai scump decât incinerarea
 • Greu de vizitat pentru cei dragi care locuiesc departe

Ce spune Biblia despre incinerare?

În Biblie, incinerarea și referirile la înmormântare sunt menționate pe tot parcursul ei. Era practica obișnuită a grecilor antici, dar evreii foloseau înmormântarea. Ambele metode au fost folosite de romani. Mulți consideră că dacă Dumnezeu ar fi văzut incinerarea ca fiind păcătoasă, el ar fi condamnat-o așa cum a făcut-o cu alte practici religioase imprudente.

Incinerarea interferează cu învierea?

Unii creștini se tem că incinerarea interferează cu credință despre Înviere, astfel ca învierea nu va fi posibila  pentru că trupul nu mai este întreg, totuși, chiar și cu o înmormântare convențională, corpul se descompune în cele din urmă și corpul nu mai există. S-ar putea să răspundă la această întrebare și dacă considerați că pompierii mor frecvent în sarcina lor. Lipsa trupurilor lor cu siguranță nu i-ar priva pe acești indivizi de înviere.

Perspectiva catolică asupra incinerării

Deși perspectiva catolica asupra incinerării nu este una favorabilă, ei și-au schimbat direcția în ultimii ani pentru a permite catolicilor să fie incinerați. Mai întâi a început să permită, dar abia după ritualurile funerare cu trupul prezent. Din cauza creșterii mari a practicii și pentru că multe familii nu își pot permite o înmormântare convențională și o înmormântare, Biserica Catolică permite acum ca ritualurile funerare să aibă loc după incinerare, cu cenușa prezentă.

Există o excepție, care este atunci când o persoană alege incinerarea ca o modalitate de a nega învățătura creștină despre Înviere. Biserica recomandă cu tărie să se păstreze obiceiul evlavios al înmormântării: dar nu interzice incinerarea, decât dacă aceasta este aleasă din motive care sunt contrare învățăturii creștine.

Efectul incinerării și înmormântării asupra mediului

Mediul și efectul incinerării și înmormântării asupra mediuluI, modul în care fiecare formă de descompunere îl afectează reprezintă o preocupare tot mai mare pentru un număr mare de oameni. Este important să știm cum fiecare din alegerile noastre afectează  mediul înconjurător.

Efectele înmormântării

Din păcate, efectele înmormântării sunt reale și o înmormântare tradițională are un impact negativ major, datorită cantității de aproximativ 800.000 de galoane de formaldehidă în lichidul de îmbălsămare în fiecare an. Un cimitir de 10 acri conține în medie 1.000 de tone de oțel și suficient lemn pentru a construi peste 40 de case. În plus, cimitirele supra-aglomerate nu au loc pentru viața vegetală sau animală.

Mulți oameni nu sunt conștienți de impactul negativ pe care florile tăiate îl au asupra mediului. Majoritatea florilor tăiate care sunt cumpărate cu scopul de a le lăsa la mormântul unei persoane dragi sunt cultivate și pentru ele se folosesc cantități intensive de pesticide.

Efectele incinerării

Emisia de mercur vaporizat în crematorii este un subiect de îngrijorare și controversă dacă ne gândim la efectele incinerării. Mercurul vaporizat se dispersează în aer și în cele din urmă cade înapoi pe pământ în ceea ce este cunoscut sub numele de ploaie acidă, care se depune apoi pe apa și pământul nostru. Oamenii sunt expuși în principal la această toxină prin alimente.

Cu toate acestea, este important de menționat că, cantitatea de emisie a acestei toxine de la incinerare este minoră în comparație cu șemineele cu lemne, cazanele industriale, vehiculele diesel și chiar cabinetele stomatologice.

Înmormântare sau incinerare: ce vei decide?

Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când luați o decizie atât de importantă și personală pentru înmormântare sau incinerare. Considerați toate argumentele pro și contra. Luați în considerare modul în care fiecare afectează mediul și ce puteți face pentru a face diferența. Gândiți-vă la perspectiva religioasă asupra ambelor.

Care este perspectiva religiei tale specifice? Chiar și luarea în considerare a statisticilor poate fi de ajutor atunci când faceți aceste alegeri pentru dvs. sau pentru membrul familiei dvs.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus