Servicii Funerare București
Moartea iminenta a unei persoane apropiate

Moartea iminentă a unei persoane apropiate

Moartea iminentă a unei persoane apropiate poate fi foarte grea. Este posibil să nu știți ce să faceți, motiv pentru care am creat un ghid cu lucruri pe care le puteți lua în considerare.

 • Cum să te împaci cu știrea
 • Crearea de amintiri
 • Cum ar dori să fie comemorați
 • Aflați dacă persoana iubită are testament
 • Care sunt dorințele lor
 • Cheltuieli de înmormântare
 • Planuri de înmormântare
 • Le spunem prietenilor și familiei

Cum facem față știrii despre moartea iminentă a cuiva drag

Cum facem față știrii, atunci când știm că toată lumea tratează și procesează moartea în mod diferit și nu există o modalitate corectă sau greșită de a se împăca cu asta. A vorbi despre moarte este greu, dar există mai multe lucruri care te pot ajuta să faci față în această perioadă dificilă.

Crearea amintirilor

Crearea amintirilor este importantă atunci când o persoană iubită este pe cale să va părăsească. Poate doriți să vă gândiți să faceți ceva pentru a-i sărbători viața.

Acest lucru ar putea lua forma unor scurte pauze sau ieșiri în locurile lor preferate, de exemplu. Dacă nu sunteți sigur ce și-ar dori, poate doriți să-i întrebați, este posibil să fi creat deja o listă de dorințe finale sau lucruri pe care și-ar dori să le facă înainte de a muri.

Cum își doresc să fie comemorați după moartea lor

Puteți lua în considerare și modurile în care își doresc să fie comemorați sau ar dori să fie amintiți după moarte. Acestea pot include zile de naștere, Crăciun, Ziua Mamei sau a Tatălui, aniversarea trecerii lor și unde să-și împrăștie cenușa, dacă aleg incinerarea.

Afla dacă persoana iubita are testament

Poate fi necesar să întrebați persoana iubită dacă are un testament, acest lucru vă ajută să determinați ce se întâmplă cu posesiunile, banii și proprietățile sale după ce moare. Dacă persoana iubită are un testament, ar trebui să întrebați cine este executorul judecătoresc și unde este păstrat pentru când va veni momentul.

Poate doriți să întrebați și dacă sunt mulțumiți de condițiile actuale. Dacă persoana iubită nu are un testament, puteți întreba dacă ar dori să facă unul.

Acest lucru va fi mai ușor când va veni timpul să le împlinească toate dorințele. Dacă nu au testament, după ce mor, „moșia” lor va fi împărțită așa cum este definit de lege.

Cum șii doresc să fie înmormântați

Aceasta poate include orice, de la dacă ar prefera o incinerare sau să fie înmormântați tradițional, până la locurile preferate pentru mormânt sau tipul de serviciu de înmormântare. Alte lucruri despre care să vă gândiți sau să vorbiți ar putea include:

 • Muzica care urmează să fie redată în timpul înmormântării
 • Flori
 • Haine în care urmează să fie îmbrăcată
 • Bijuterii și dacă acestea vor rămâne sau vor fi returnate familiei după înmormântare
 • Catering, servicii funerare – Undeva unde cei îndoliați să meargă după slujbă

Ar trebui să stai cu persoana iubită și să te asiguri că scrii tot ce își dorește. Acest lucru poate face planificarea înmormântării puțin mai ușoară când va veni momentul.

Este important să știți că nu trebuie să fi decis cu privire la niciunul dintre punctele menționate mai sus și acestea sunt enumerate doar dacă vă simțiți pregătit să începeți să vă gândiți sau să vorbiți despre înmormântare.

Cheltuielile funerare și planurile de înmormântare

Să discutați despre cheltuielile funerare și planurile de înmormântare este important, in condițiile în care costul funeraliilor crește anual. Costul va fi diferit în funcție de locul în care locuiți, de onorariile directorului de pompe funebre și de costurile terților.

Aflați dacă persoana iubită are un plan de înmormântare plătit în avans. Achiziționarea unui plan de înmormântare vă va oferi liniște sufletească, astfel că înmormântarea lor va fi plătită în avans și va ușura unele dintre poverile emoționale într-o perioadă dificilă.

Cum spunem prietenilor și familiei despre moartea cuiva apropiat

Cum spunem prietenilor și familiei despre moartea cuiva apropiat, când auzim vestea. Este posibil să fiți însărcinat să le spuneți altor prieteni și membrilor familiei, ceea ce poate provoca stres și îngrijorare suplimentară.

Nu există momentul potrivit pentru a da știrile, așa că ar trebui să o faci imediat ce te simți confortabil și pregătit.

Să le spui altora te poate ajuta să eliberezi povara și să te ajute să faci față, să-ți împărtășești sentimentele și să le permită altora să te ajute să faci față durerii. Cui ar trebui să-i spui va depinde de dorințele persoanei dragi.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus