Servicii Funerare București
Sprijinirea celor îndurerați

Sprijinirea celor îndurerați

Pe măsură ce un prieten sau un membru al familiei se întristează, poate fi dificil să știi cum să-l consolezi. Nu renunța chiar dacă se pare că nimic din ce poți face sau spune nu te va ajuta. Nu poți atenua durerea, dar compania ta este mai semnificativă decât pare.

Acceptați faptul că nu aveți control asupra circumstanțelor și nu vă puteți face prietenul sau ruda să se simtă mai bine în legătură cu pierderea. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fii acolo și să aduci speranță și o perspectivă optimistă pentru viitor. Înțelegeți că doliu este un proces care necesită timp și nu este liniar.

Persoanele îndoliate pot beneficia enorm chiar și de pe urma celor mai mici acte de bunătate, cum ar fi o scrisoare scrisă de mână, un apel telefonic sau chiar vizita unui prieten sau membru al familiei.

Timp de mulți ani, personalul nostru de la servicii funerare, au asistat familiile îndoliate în crearea unor memoriale semnificative pentru cei dragi. Drept urmare, vă putem sfătui cum să sprijinim pe cineva îndurerat.

În plus, în timp ce procesul de doliu al fiecărei persoane este unic, există modalități în care prietenii și membrii familiei își pot exprima sprijinul în moduri care îi ajută pe cei îndoliați să găsească alinare.

Pierderea persoanei dragi

Când un prieten apropiat sau un membru al familiei tocmai a pierdut o persoană dragă, s-ar putea să te trezești că îl eviți. S-ar putea să vă fie frică să spuneți ceva greșit și să înrăutățiți lucrurile sau pur și simplu nu știți ce să spuneți.

Oamenii în doliu ne spun că cel mai rău lucru pe care cineva îl poate spune este nimic. Sprijinul tău, pe de altă parte, poate fi exact ceea ce au nevoie.

Gândiți-vă cum puteți oferi condoleanțe bune. Ar trebui să vă abțineți de la folosirea expresiilor precum „Este planul lui Dumnezeu” sau „A fost pentru binele lui”. Țineți minte că de obicei, oamenii încetează să sune după primele câteva săptămâni, astfel încât prietenul tău ar putea beneficia de apelul tău la săptămâni și luni după deces.

Puteți suna din când în când pur și simplu pentru a vă saluta. A fi o persoană îndoliată este suficient de dureros încât deseori necesită ca altcineva să preia conducerea în a uita.

Ascultți persoanele care au suferit pierderi

Nu este nimic mai bun decât să ai pe cineva care să te asculte cu o inimă înțelegătoare. Un prieten și mai bun este cel care ascultă chiar și atunci când aceeași poveste este spusă cu foarte puține schimbări.

De fapt, este destul de obișnuit ca oamenii să încerce să treacă peste durere sau traume, spunându-și poveștile din nou și din nou. Evitați să dați sfaturi până când vi se cer.

Oricine trece printr-o perioadă dificilă își dorește ca cineva să stea pur și simplu și să asculte. Empatia ta, nu sfatul tău, este cea mai necesară.

Deși este important să rețineți că unii oameni ar putea să nu vrea sau să nu poată vorbi deloc. Preferă să stea în aceeași cameră în liniște.

Oferiți ajutor practic

Evitați să întrebați dacă puteți face ceva, deoarece acest lucru transferă responsabilitatea către cei îndoliați, care ar putea ezita să facă o cerere. În schimb, fiți precis. Puteți să dați o mână de ajutor în bucătărie și să vă oferiți voluntar pentru a ajuta la cumpărături.

Poate fi dificil pentru mulți oameni îndoliați, în special pentru văduvi și văduve, să se adapteze la pregătirea mesei, la cumpărături și la gătit.

Durerea poate dura ani

Multe sarcini practice vor apărea probabil în primele zile și săptămâni după pierderea unei persoane dragi. Acesta este și momentul în care majoritatea rudelor și prietenilor sunt cei mai dispuși să dea o mână de ajutor.

Cu toate acestea, durerea nu are limită de timp, iar prietenul sau ruda dvs. ar putea avea nevoie să se întristeze sau să vorbească despre pierderea lor pentru luni sau chiar ani care urmează.

Puteți ține evidența oricăror date sau aniversări despre care știți că vor fi deosebit de dure și puteți lua legătura cu cei îndoliați în acele vremuri.

Creați un spațiu sigur pentru ca prietenul sau membrul familiei dvs. să se exprime. Emoțiile lor pot varia de la tristețe la furie. Recunoașteți și onorați-le sentimentele. Lasă-i să-și exprime sentimentele fără a-i face să se simtă rău.

Nu este neobișnuit ca oamenii în doliu să meargă înainte și înapoi între cele două extreme. Ei pot fi emoționați și vor să vorbească despre persoana iubită, dar apoi schimbă conversația către ceva mai banal.

Amintiți-vă să păstrați tot ceea ce vă spun în mod privat, cu excepția cazului în care sunt de acord să le distribuiți altora.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus