Servicii Funerare București
Tradiții Funerare

Tradiții funerare noi și vechi

Tradițiile funerare sunt fascinante! Indiferent dacă lucrați la un proiect de cercetare, vă planificați propria înmormântare sau a unei persoane dragi sau pur și simplu sunteți interesat de ritualurile și tradițiile dezvoltate de diverse culturi, acesta este un subiect plin de sens, mister și uneori poate fi mitologie macabră.

Istoricii au descoperit ritualuri funerare care datează încă din anii 600 înainte de Hristos. Fiecare cultură a avut trei numitori comuni în ceea ce privește decesul:

  • Ceremonii
  • Locuri speciale pentru înmormântare sau plasare
  • Un fel de memorial sau monument pe mormânt

Lucrurile pe care cultura noastră le poate găsi ciudate sunt perfect acceptabile în alte culturi și nu trebuie să ne minunăm. Citiți mai departe pentru a afla ce avem în comun și cum ne deosebim.

Priveghiul și slujba de înmormântare

Priveghiul se face înainte de slujba de înmormântare – poate fi ținută la o biserică, la capelă sau la o casă de pompe funebre. Prietenii și familia sunt invitați să participe pentru a vedea cadavrul. Acolo se fac diverse servicii funerare.

O vizită este atunci când familia se pune la dispoziție prietenilor și familiilor care doresc să-și exprime condoleanțe.

Înmormântări tradiționale

Ce face o înmormântare „tradițională”? De obicei, include o vizionare sau o vizitare urmată de o slujbă oficială de înmormântare, care include elogii , lecturi , rugăciuni și imnuri , care se termină cu folosirea unui funicular pentru a duce cadavrul în sicriu la cimitir.

Când ne gândim la înmormântările tradiționale din România, cele mai comune elemente vor include o aură sumbră, solemnă, toată lumea îmbrăcată în negru , trupul defunctului într-un sicriu, o slujbă de pomenire religioasă, un car funicular și o înmormântare la un cimitir.

Înmormântarea la cimitir

Înmormântarea este o formă de dispoziție în care un corp în sicriu este plasat într-o gaură din pământ. Înmormântarea este văzută ca respect pentru cei morți. Dar practic vorbind, era o modalitate de a împiedica animalele să mănânce un corp și de a ține la distanță mirosul de carne în descompunere.

Cu toate acestea, acest lucru nu a mai fost necesar odată cu intrarea în uz a sicrielor metalice sau gropile de beton. Nu există o reglementare la nivel național cu privire la adâncimea mormântului și este o greșeală comună poate că, cadavrele trebuiesc îngropate la 3 m adâncime.

Cerințele pentru adâncime diferă în funcție de tipul de sol și de metoda de îngropare. În unele țări este necesar doar câțiva centimetri sub pământ pentru a acoperi un sicriu , dar în majoritatea locurilor se cer peste 2m.

Parastasul

O masă după o slujbă de înmormântare este o modalitate de a arăta sprijinul familiei. Ajută comunitatea de prieteni să se reunească și să onoreze familia care a suferit pierderea.

Parastasele pot avea loc aproape oriunde – o sală de banchet, un restaurant, biserică sau chiar acasă. Puteți invita pe toți cei care au participat la înmormântare sau puteți oferi invitații private celor mai apropiați prieteni și membri ai familiei.

Alte tradiții de înmormântare

Alte obiceiuri și observații pentru a onora morții și a-i mângâia pe membrii familiei lor îndurerați includ:

  • Mai mulți Preoți
  • Îmbalsamarea
  • Sicriu deschis
  • Procesiunea funerară
  • Purtarea doliului negru
  • Trimiterea de flori
  • Parastasul sau împărțirea unor atenții persoanelor care au participat la înmormântare

Tradiții funerare din întreaga lume

Tradiții funerare din Sikhi

Sikhii cred în reîncarnare și majoritatea sunt incinerați după ce mor. Când un sikh se apropie de moarte, familia se adună cu ei. Acolo se recită Imnul Păcii. Cel care moare va încerca să răspundă cu numele lui Dumnezeu.

După moarte, trupul este spălat și îmbrăcat în haine tradiționale sikh. Incinerarea ar trebui să aibă loc într-o zi. Decedatul va fi așezat într-un sicriu și dus înaintea Scripturii lor sfinte ( Guru Granth Sahib ). Se rostesc rugăciuni și se recită lecturi din scripturile lor.

În timp ce are loc incinerarea, sunt recitate rugăciuni. Rămășițele incinerate pot să fie puse în apă sau îngropate.

Tradiții funerare ale Islam-ului

Islamul învață că trupul rămâne în sicriu până în ziua Judecății. Acest spațiu de timp este considerat un proces în care îngerii vor întreba persoana despre practicile și credințele sale. În Ziua Judecății va suna un corn și morții vor fi înviați pentru a înfrunta judecata lor finală.

Musulmanii cred în învierea fizică și descurajează incinerarea. Înmormântarea ar trebui să aibă loc în douăzeci și patru de ore de la moarte.

Tradiții din Coreea de Sud

Incinerarea a devenit mult mai populară în Coreea de Sud din anul 2000, când a fost adoptată o lege care impune ca oricine îngroapă o persoană dragă să desfacă mormântul după șaizeci de ani. Spațiul în cimitire a devenit tot mai rar în țară. După incinerare, unele familii aleg să facă „mărgelele morții”.

Ziua morților – Mexic

Ziua morților (el Día de los Muertos), este o tradiție funerară care își are originea în Mexic. Pentru a celebra acest festival, în casă sau în cimitir sunt amenajate altare pentru a-i aminti pe cei care au murit. Aceste altare sunt apoi încărcate cu ofrande. Principalele oferte sunt mâncare, lumânările, băuturi, fotografii și gălbenelele. De obicei, se desfășoară în prima și a doua zi de noiembrie.

Tradiții funerare din Madagascar

La fiecare cinci până la șapte ani, tribul malgaș din Madagascar are o tradiție numită „Famadihana”, care în traducere înseamnă „întoarcerea oaselor”.

În acest ritual, oamenii aduc trupurile celor dragi din locurile lor de înmormântare, le învelesc în lenjerie proaspătă, le stropesc cu parfum și dansează cu ei. Ei cred că este un moment pentru a împărtăși povești cu cei decedați și pentru a cere binecuvântări.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus